Een vuilbak op maat van elke sector

Een vuilbak op maat van elke sector

Sorteren is cruciaal. Het is goed voor het milieu, bespaart energie en helpt de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarnaast kan je door te sorteren flink wat geld besparen. De Vuilbak biedt daarom een vuilbak op maat van elke sector aan, met een geschikt afvalinzamelingssysteem en -ontwerp.

Selecteer je sector en start meteen met de transitie van je organisatie of bedrijf.

Waarom sorteren?

Sorteren is goed voor het milieu. Door afval te scheiden kunnen kostbare grondstoffen opnieuw worden gebruikt, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn om nieuwe producten te fabriceren. Zo moeten er minder bomen worden gekapt voor het maken van papier, is er minder aardolie nodig voor plastic en is er minder water en landbouwgrond nodig voor textiel.

Bovendien kost recycleren veel minder energie dan het gebruik van nieuwe grondstoffen. Nieuw aluminium delven en fabriceren kost bijvoorbeeld 20 keer zo veel energie als het omsmelten van oud aluminium. Ook verdwijnt er door te sorteren minder restafval in de verbrandingsoven. Kortom: sorteren zorgt voor veel minder CO2-uitstoot én helpt de opwarming van de aarde tegen te gaan. 

Naast de voordelen voor het milieu bespaart sorteren ook veel geld. Materialen die gerecycleerd kunnen worden, zoals papier, glas en textiel worden omgezet in producten met een nieuwe waarde. Gemeentes, bedrijven en vele anderen profiteren hiervan! Ontdek hoe jouw organisatie van de voordelen van sorteren kan profiteren met een vuilbak op maat. 

Hoe kan De Vuilbak helpen bij sorteren?

De Vuilbak maakt sorteren aantrekkelijk en eenvoudig. Onze designbakken zijn onverwoestbaar en hebben een hoogwaardige uitstraling. Hierdoor passen ze in iedere omgeving. Of het nu een kantoor, een school, een sportclub, zorginstelling of openbare ruimte is.

Aan de hand van duidelijke symbolen en kleuren zien je medewerkers in één oogopslag welk afval in welke bak moet. We bieden visueel materiaal aan om sorteren op een leuke manier te introduceren. Om de gebruikers nog meer te betrekken, ontvang je ook een quiz en een aantal challenges van ons.

Ook bieden we verschillende accessoires aan om sorteren nóg makkelijker te maken, zoals bekerhouders en deksels om ongewenste geurtjes te voorkomen. Doordat je de vuilbakken ook nog eens kan personaliseren, zijn ze ideaal om te beginnen met sorteren in je bedrijf of organisatie!

Een vuilbak op maat van elke sector

Wat mag je verwachten?

Maak samen met ons België volledig circulair!

  • Verduurzaming in een bliksemflits
  • Vuilbak op maat van je sector
  • Volledige ondersteuning bij de implementatie
  • Plug & Play
  • Gratis advies & proefplaatsing
  • Inclusief uitrolplan van gebruikers
  • Modulair ontwerp: de bak beweegt met je organisatie mee