Gft-afval | De Vuilbak

Vuilbak met vakken

Sorteren wordt gelukkig steeds meer de norm. Waar we 20 jaar geleden nog alles in dezelfde vuilbak gooiden, zien we gelukkig steeds vaker vuilbakken met twee of meer compartimenten in kantoren, zorginstellingen, op het station of in het onderwijs. Een vuilbak met vakken verlaagt de drempel om te sorteren nog meer.

Ben je op zoek naar een vuilbak met vakken?

Bekijk onze vuilbakken met vakken en ontdek welke oplossingen het beste bij jouw situatie passen. Hoeveel vakken je precies kiest? Dat beslis je helemaal zelf, op basis van het aantal afvalstromen dat bij jou het meest voorkomt. Natuurlijk helpen we je graag met een vrijblijvend advies op maat!

Onze vuilbak om te sorteren

Ons assortiment aan vuilbakken om te sorteren bestaat uit verschillende modellen. Stuk voor stuk zijn de vuilbakken voorzien van prachtig Dutch Design waardoor ze niet alleen functioneel van meerwaarde zijn maar ook echt een blikvanger vormen in iedere ruimte. Je kan zelfs een vuilbak met vakken kiezen die gemaakt is van 100% gerecycleerd materiaal. Over circulair gesproken!

Welke prullenbak het meest geschikt is voor jouw situatie en omgeving? Wij begeleiden je graag in je keuze en leveren de oplossing die aansluit op je wensen en noden. Bekijk de verschillende producten en ontdek de unieke toepassingen van ieder model.

Verschillende afvalstromen gescheiden inzamelen

Bij sorteren draait het allemaal om het scheiden van diverse afvalstromen. Pmd, karton, restafval of gft kunnen bijvoorbeeld apart worden ingezameld met vuilbakken die hiervoor zijn ontworpen. Onze vuilbakken hebben daarom meerdere vakken: één per afvalstroom. Op die manier kan je als bedrijf het afval gescheiden inzamelen en apart aanbieden aan de afvalverwerker. Een vuilbak met vakken maakt de stap naar een circulaire economie makkelijker. En als het aan ons ligt wordt dit zo snel mogelijk de norm.

Onze vuilbakken voor het sorteren van verschillende afvalstromen zijn onder meer perfect voor de volgende soorten afval:

Gft

Gft

Groente, fruit en klein tuinafval wordt ook wel gft-afval genoemd, een afvalsoort die makkelijk te composteren is. Hoe zuiverder gft-afval wordt ingezameld, hoe beter het te verwerken is tot kwaliteitscompost. Etensresten, koffiegruis of bloemen, … Het valt allemaal onder gft-afval en kan ook op kantoor apart worden ingezameld.

Hoewel dit misschien niet de eerste afvalstroom is waar je aan denkt bij bedrijfsafval, komt het toch vaak voor op kantoor, in zorginstellingen, op scholen, enzovoorts. Denk maar aan restjes van de lunch of een stukje fruit tussendoor. Door dit slim in te zamelen draag je bij aan een betere wereld.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom Gft

 

Bekers en Cups

Bekers en cups

Wegwerpbekers zijn misschien niet de meest ideale gebruiksvoorwerpen omdat ze voor eenmalig gebruik zijn. Toch zijn bekers niet het grootste probleem als het aankomt op de groeiende afvalberg. De kartonnen bekers met polyethyleen-coating kunnen namelijk heel goed gerecycleerd worden tot bijvoorbeeld toiletpapier. Door ze apart in te zamelen, verkort je het verwerkingstraject en leg je minder druk op het milieu.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom Bekers en cups

Pmd

Pmd

Pmd-afval staat voor plastic, metaal en drankkartons. Deze afvalstroom is groot binnen huishoudens én in bedrijfsomgevingen. Veel verpakkingen worden namelijk gemaakt van plastic of metaal. Gelukkig is dit materiaal erg geschikt om gerecycleerd te worden.

Zo ontstaan grondstoffen die weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. Bovendien ondergaat het materiaal in deze afvalstroom na de bronscheiding – het moment dat jij het apart inzamelt – ook nog een nascheiding. In het verwerkingsbedrijf wordt pmd immers verder gesorteerd. Metalen verpakkingen worden dan bijvoorbeeld terug gebruikt in de metaalindustrie. Plastic verpakkingen worden verwerkt tot producten in gerecycleerd plastic.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom Pmd

Papier

Papier en karton

De afvalstroom papier en karton komt vooral in het bedrijfsleven veel voor: drukwerk, kartonnen dozen, kartonnen verpakkingen, enz. Het is belangrijk om deze afvalstroom zo proper mogelijk in te zamelen zodat het sorteerproces snel verloopt en het ingezamelde papier en karton weer gebruikt kan worden voor producten als printpapier of zakdoekjes.

‘Proper’ in deze context betekent zowel niet vuil als zo weinig mogelijk gemixt met materialen die niet binnen deze afvalstroom vallen, zoals metaal of plastic. Denk maar aan de vettige pizzadoos, die kan dus niét meer bij papier en karton.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstromen Papier en karton

Glas

Glas

Glasafval is het perfecte voorbeeld van een circulaire afvalstroom. Glas kan namelijk goed omgesmolten worden tot nieuw glas. Keer op keer en zonder kwaliteit te verliezen. Het sorteren van glas is inmiddels behoorlijk ingeburgerd maar op kantoor kan het nog beter. Verzamel al het glas in je bedrijf of organisatie en help zo nieuwe grondstoffen te creëren.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom Glas

Petflessen

Restafval

Restafval

Onder restafval verstaan we eigenlijk alles wat niet thuishoort in de afvalstromen die gerecycleerd kunnen worden wanneer ze apart ingezameld worden. Toch betekent dit niet dat restafval niet verwerkt kan worden tot nieuwe duurzame energie en grondstoffen.

Sterker nog, steeds meer duurzame energie – elektriciteit, stoom en warmte – wordt gehaald uit het verbrandingsproces van restafval. Na het verbrandingsproces blijven bovendien waardevolle resten achter die óók weer gebruikt kunnen worden voor de zwaardere industrie. Kortom, afval is nooit écht afval.

Klik op de magneetsticker en lees meer over de afvalstroom Restafval

Voor elke sector een vuilbak met vakken

De uitdagingen die je in je sector tegenkomt op het gebied van sorteren kunnen verschillen met de vraagstukken in een andere sector. Daarom kijken we ook altijd naar de unieke vraag binnen de sectoren. Een praktische, fraaie vuilbak met vakken op maat van jouw specifieke noden maakt vast het verschil!

Sorteren met De Vuilbak

Zoek je een slimme en stijlvolle oplossing om te sorteren op kantoor, in de sportkantine of in het onderwijs? Bekijk ons aanbod en ontdek welke vuilbakken het best passen bij jouw situatie. We adviseren je graag en zorgen ervoor dat onze vuilbakken voor jou werken.

Ontdek ons verhaal

Heb je advies nodig over de juiste vuilbakken voor jouw bedrijf of organisatie? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee en strijden zo samen voor een circulaire samenleving.