Een vuilbak op maat van elke sector

Je kennispartner in afvalmanagement

De Vuilbak is zoveel meer dan een leverancier van circulaire, modulaire vuilbakken. Wij zijn ook dé onafhankelijke kennispartner op het gebied van afvalmanagement. Wij weten hoe we je kunnen helpen op weg naar een circulaire of duurzamere aanpak binnen je bedrijf. We zijn dan wel een jonge organisatie, maar we hebben een schat aan kennis en ervaring op zak. Kennis die we graag met jou delen!

Persoonlijk advies

Omschakelen naar een omgeving zonder restafval gaat niet van de ene op de andere dag. Je hebt een kennispartner in afvalmanagement nodig die je van a tot z begeleidt in het traject. Net daarom staat onze transitiemanager aan je zij. Want handige vuilbakken met vakken plaatsen om te sorteren is een belangrijke stap, maar het is niet alles: je hebt ook een degelijk afvalbeleid nodig.

Zo moet je bijvoorbeeld een contract afsluiten met een afvalverwerker. Maar het is vooral belangrijk dat je draagvlak en bewustzijn creëert onder je collega’s, studenten, bezoekers of cliënten. De Vuilbak neemt daarom graag de rol van kennispartner in afvalmanagement op zich. We adviseren je en ontzorgen je.

We doen een afvalscan. We helpen je de beste plek te vinden voor elke vuilbak. We begeleiden je ook bij subsidieaanvragen. En we bieden je een waaier aan communicatiemiddelen om slim sorteren in je organisatie een vliegende start te geven. Samen zetten we stappen op weg naar een circulaire economie!

Kennispartner in afvalmanagement

Je verdiepen in de wereld van sorteren en circulair ondernemen?

Afvalscan 

Voordat je goed kan sorteren, moet je weten hoe je afval eruit ziet. Welke afvalstromen zijn er in je bedrijf of organisatie? Om hoeveel afval gaat het? En hoeveel daarvan is geschikt voor recyclage? (spoiler: bijna alles)

Met de afvalscan brengen wij je afval in kaart. We bepalen welke afvalstromen jij het  best selectief inzamelt.

Ook adviseren we je over contracten met afvalinzamelaars. Samen zetten we je duurzame afvalmanagement op poten.

Communicatie

Sorteren op het werk is nog niet voor iedereen de standaard. Maar De Vuilbak maakt er een hot topic van!

In onze communicatie-toolkit vind je posters, stickers, banners, standaard mailings, posts en zelfs een interactieve quiz. Alles om sorteren op een leuke en boeiende manier te introduceren.

Met communicatie op en rond de vuilbakken zelf prikkel je bovendien het gedrag van je collega’s en stimuleer je hen om beter te sorteren.

Gft-afval | De Vuilbak

Vrijblijvend proberen!

Ben je voor je organisatie nog op zoek naar de ideale oplossing om te sorteren? Probeer het vrijblijvend uit! Met een proefplaatsing van onze BINBIN Globular-vuilbak ontdek je vanzelf hoe eenvoudig sorteren kan zijn.

Al onze vuilbakken hebben een stoer Dutch design dat tegen een stootje kan. Deze specifieke bak heeft een inhoud van 3×60 liter en is speciaal ontworpen voor op kantoor, op school, in de zorg of in de openbare ruimte. Vraag een proefplaatsing aan en overtuig je collega’s, studenten of bezoekers hoe makkelijk sorteren is.