Duurzaamheid in de openbare ruimte | De Vuilbak

Duurzaamheid in de openbare ruimte

Duurzaamheid in de openbare ruimte is een belangrijk aandachtspunt. Hoe vaak stoor jij je wel niet aan zwerfafval op straat, in het park, in de stationshal of in andere openbare ruimtes?

Een slimme inrichting van de openbare ruimte helpt zwerfafval te voorkomen. Onze modulaire vuilbakken zorgen ervoor dat mensen gestimuleerd worden om te sorteren. En zo gaan we weer een stap vooruit op weg naar een mooiere wereld!

Duurzame inrichting 

Een duurzame inrichting van de openbare ruimte vraagt om visie en beleid. Er moet goed nagedacht worden over straatmeubilair, verlichting, maar vooral ook over de vuilbakken. Want al die leuke bankjes en zitjes nodigen uit om gezellig op te zitten, maar dat levert wel afval op.

Mensen zijn best bereid om afval netjes weg te gooien, als dat zo makkelijk is tenminste. Met veel prullenbakken op goed bereikbare en goed zichtbare locaties dus. Ook moeten die vuilbakken verschillende compartimenten hebben voor de verschillende afvalstromen. Zo voorkomen we samen dat goed te recycleren afval bij het restafval belandt. Want dat zou toch zonde zijn?

Meer duurzaamheid in de openbare ruimte

Je wil meer duurzaamheid in de openbare ruimte? Door slim te sorteren, krijgt afval een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten. Afval dat bij het restafval terecht komt, verdwijnt in de verbrandingsoven. Dat is niet alleen een zware belasting voor het milieu, maar ook zonde, omdat de meeste afvalstoffen nog prima te recycleren zijn.

Denk maar aan papier, plastic, blik, folies of gft-afval: het kan allemaal als basis dienen voor nieuwe grondstoffen. Daarom is het dus zo belangrijk om zo weinig mogelijk restafval te produceren. Veruit het meeste afval bestaat uit herbruikbare stoffen. Door ook in de openbare ruimte mogelijkheden te bieden om het afval gescheiden in te leveren, blijven al deze waardevolle stoffen behouden voor de aarde.

Duurzame producten voor de openbare ruimte

De modulaire vuilbakken van De Vuilbak helpen om zwerfafval te verminderen. De bakken hebben een robuust maar mooi design en nodigen uit om afval te scheiden. Door de duidelijke aanwijzingen op het deksel en de bakken zelf, is in een oogopslag duidelijk welk afval in welke bak thuishoort.

De bakken kunnen aan de grond vastgemaakt worden, ideaal voor de openbare ruimte. Onze Generation Outdoor-bakken zijn bovendien voorzien van een zogenaamd sedumdak: een bovenkant met groen vetkruid erbovenop. Dat staat niet alleen mooi, het heeft ook een psychologisch effect: het stimuleert mensen om zorgvuldig om te gaan met de omgeving.

Vragen over duurzaamheid in de openbare ruimte?

Heb je vragen over duurzaamheid in de openbare ruimte? Ben je zoek op zoek naar een sparringpartner die met jou meedenkt over de ideale inrichting van de openbare ruimte? Of wil je graag meer weten over ons aanbod?

Neem dan contact met ons op! Onze deskundige mensen staan je graag te woord en denken met je mee. Vul het contactformulier in of bel naar +32 2 318 46 89.