duurzaamheid in de horeca | De Vuilbak

Duurzaamheid in de horeca

Waarschijnlijk wist je het al, maar bedrijven zijn verplicht om te sorteren en dat geldt dus ook in de horeca. Duurzaamheid in de horeca is hierdoor alleen maar belangrijker geworden. Ook in cafés, restaurants, hotels, bistro’s, op festivals en events is het immers broodnodig om zo veel mogelijk afval te recycleren.

Bij De Vuilbak vinden we dat duurzame horeca hand in hand gaat met mooie en duurzame producten. We vertellen je hoe wij duurzaamheid in de horeca makkelijker maken.

 

Hoe kan je duurzaam werken in de horeca?

Als je denkt aan duurzaamheid in de horeca, denk je waarschijnlijk vooral aan het afval dat door het personeel ontstaat. Toch is dit niet de enige plek waar afval wordt geproduceerd.

Ook gasten in je hotel, restaurant of café produceren afval. Denk maar aan plastic verpakkingen, papiertjes of lege blikjes. Duurzaamheid in de horeca is dus niet alleen intern van belang, ook je gasten kunnen bijdragen aan duurzame horeca.

Met de stijlvolle en strakke designs van De Vuilbak zet je hen aan om te sorteren.

Duurzaam design

De producten van De Vuilbak zijn niet alleen duurzaam door het mogelijk maken van sorteren, de vuilbakken zelf zijn ook duurzaam gemaakt.

Neem bijvoorbeeld onze Brickbin. Deze bak is gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. Hierdoor werk je op twee verschillende manieren mee aan de circulaire economie: door te sorteren én door te kiezen voor een gerecycleerd, duurzaam product. Een win-win!

Duurzaam werken: wat levert het je op?

We begrijpen dat je graag wil weten wat duurzaam werken voor jou oplevert. Wel, het heeft tal van voordelen. Eerst en vooral draag je uiteraard bij aan een beter milieu. Je bent namelijk maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daarnaast laat je ook aan al je gasten en medewerkers zien dat je geeft om een betere wereld en een schoon milieu. Je denkt goed na over een gezonde toekomst, zowel voor je eigen mensen als voor de mensen die bij je te gast zijn. Door slimme investeringen te doen in een circulaire transitie, zal zich dit uiteindelijk terugverdienen.

Strakke producten voor duurzame horeca

Bij De Vuilbak zijn we ervan overtuigd dat een vuilbak een prima onderdeel van het interieur kan zijn. Daarmee maak je het ook een onderdeel van je organisatie. Als je onze producten bekijkt, zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn op het gebied van design en kleur. Kies je voor een witte body met bamboe bovenkant of gaat je voorkeur toch uit naar een volledig zwarte vuilbak? Vind je het lastig om een keuze te maken? We adviseren je graag!

Vragen over duurzame horeca?

Heb je vragen over duurzaamheid in de horeca? Of wil je graag meer weten over ons aanbod? Neem dan contact met ons op!

Onze enthousiaste mensen staan je graag te woord en denken met je mee. Vul het contactformulier in of bel naar +32 2 318 46 89.