Duurzaam omgaan met afval

Duurzaam omgaan met afval

Duurzaamheid, recycleren en een zerowastelevensstijl worden voor veel mensen een steeds belangrijker onderdeel van het dagelijkse leven. Daarbij is duurzaam omgaan met afval een van de speerpunten. Hoe meer afval er wordt weggegooid, hoe meer afval er moet worden verwerkt en afgebroken.

Dit proces kost veel energie en veroorzaakt een schadelijke uitstoot voor het milieu. Daarom is duurzaam omgaan met afval erg belangrijk om een positieve bijdrage aan onze wereld te leveren. Hoe jij je afval duurzaam kan aanpakken? Dat lees je hier.

 

Duurzaam sorteren met de juiste vuilbak

Duurzaam omgaan met afval begint bij de aankoop van een duurzame vuilbak, zodat je het afval kan sorteren. Wij hebben allerlei verschillende duurzame prullenbakken in ons assortiment, waaronder gerecycleerde vuilbakken en een sorteerbak met meerdere vakken. Zo wordt duurzaam omgaan met afval kinderspel.

Met onze BinBin-prullenbakken wordt duurzaam sorteren vanzelf de norm: ieder vak is voor een ander soort afval, zodat je altijd precies weet wat je waarin moet gooien. Het excuus dat de plastic vuilbak verder lopen is dan het restafval behoort ook tot de verleden tijd, want ze staan vanaf nu altijd naast elkaar. Zo wordt duurzaam omgaan met afval zelfs heel makkelijk!

Duurzaam afval: sorteren is de norm

Als je nu iets weggooit, denk je er dan over na in welke vuilbak je dit doet? Of gooi je voor het gemak maar alles bij het restafval? Dat is misschien makkelijk, maar het is geen duurzame manier om om te springen met afval. Wil jij vanaf nu ook graag duurzaam je afval verwerken? Dan begint dit proces bij het sorteren van je afval.

Zorg ervoor dat je precies weet wat in welke prullenbak hoort. Twijfel je welke vuilbak het beste is, zoek het dan op, alleen zo maak je sorteren duurzaam. Heb je een eigen bedrijf en wil je bij je medewerkers het duurzaam omgaan met afval stimuleren? Geef ze dan eens een opleiding in sorteren.

Hergebruiken waar mogelijk

Als het over afval en duurzaamheid gaat, dan is hergebruiken ook een van de mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld je gft-afval in een speciale compostbak bewaren, zodat je hiermee je tuin kan bemesten. Ook je plastic afval kan je in veel gevallen hergebruiken en op deze manier duurzaam sorteren.

Een plastic flesje kan je vaker vullen in plaats van het na het eerste gebruik meteen weg te gooien. Ook plastic zakjes zijn vaak meerdere keren te gebruiken. Neem jij je brood elke dag mee in een plastic zakje? Dan kan je dit zakje na de lunch ook weer mee naar huis nemen, om het de volgende dag nog een keer te gebruiken. De kruimels gooi je gewoon bij het gft-afval. Zo eenvoudig is het! Kan je je afval zelf niet hergebruiken? Dan is het belangrijk om het op z’n minst goed te sorteren, zodat het bij de afvalinzameling kan worden gerecycleerd.

Duurzaam omgaan met afval met De Vuilbak

Wij bij De Vuilbak vinden het belangrijk dat iedereen duurzaam kan omgaan met afval. Daarom bedachten wij een slimme en stijlvolle oplossing voor het juist sorteren van afval. Wil je graag weten welke duurzame vuilbak het best bij jouw situatie past? Of hoe je mensen in je omgeving het best kan stimuleren om duurzaam om te gaan met afval? Wij denken graag met je mee om van duurzaam afval verwerken de norm te maken!