Duurzaamheid in je bedrijf | De Vuilbak

Duurzaamheid in je bedrijf

Duurzaam werken. Het is een hot topic. En niet voor niets, want elke organisatie heeft wel duurzame doelstellingen te behalen. Als ondernemer streef je simpelweg naar meer duurzaamheid in je bedrijf.

Dat klinkt misschien als een uitdaging. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Met eenvoudige oplossingen om afval te recycleren, kan je al veel bereiken op het vlak van duurzaamheid. Bij De Vuilbak weten we die functionaliteit bovendien te combineren met duurzaam design.

 

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid of duurzame ontwikkeling is natuurlijk een breed begrip. De Verenigde Naties omschrijven het als sinds 1987 als volgt:

“Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen.” (Bron: Flanders DC)

Duurzaamheid in je bedrijf draait vaak om energiebesparing, elektrisch rijden, zo weinig mogelijk printen en sorteren. Door afval gescheiden aan te leveren voor recyclage, krijgt het een nieuw leven als grondstof. Zo behouden we waardevolle grondstoffen voor de aarde. En dat gescheiden aanleveren van afval kan perfect met de duurzame producten van de Vuilbak.

Duurzame producten

Duurzaam investeren vraagt om duurzame producten. De producten van de Vuilbak zijn ecologisch verantwoord doordat ze je helpen bij het sorteren. Bovendien zijn de bakken zelf ook duurzaam. Neem bijvoorbeeld onze Globular-serie. Deze vuilbak is 100% circulair en modulair. Hierdoor werk je op twee verschillende manieren mee aan de circulaire economie: door te sorteren én door te kiezen voor een duurzaam product: win-win!

Waarom meer duurzaamheid in je bedrijf? 

Sorteren in je organisatie of onderneming levert veel op. Voor het milieu, voor de generatie na jou, maar ook voor je bedrijfsresultaat! Omdat restafval verbrand wordt, vormt het een zware belasting voor het milieu. Daarom is restafval een dure afvalstroom om te verwerken. Alle gescheiden aangeleverde afvalstromen kunnen echter worden hergebruikt en vormen daarmee waardevolle grondstoffen.

Dus hoe meer afvalstromen je gescheiden aanlevert, hoe meer je bespaart op restafval. De duurzame producten van De Vuilbak maken het sorteren makkelijk. De modulaire vuilbakken hebben verschillende compartimenten voor verschillende afvalstromen. Bovendien laat je zo zien dat je aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet en duurzaamheid serieus neemt. Deze investering in duurzaamheid betaalt zich terug!

Strakke producten voor duurzaamheid in je bedrijf

De producten van De Vuilbak zijn duurzaam, praktisch én mooi. Geen reden meer om de vuilbak te verstoppen. Deze bakken zijn een onderdeel van je interieur. Het op-en-top Dutch design heeft eindeloos veel mogelijkheden om het te personaliseren. De bakken zijn eenvoudig en op elk moment aan te passen aan veranderende behoeftes. Komt er een afvalstroom bij? Je kan makkelijk een bak splitsen of een splitsing verwijderen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je door ons adviseren!

Vragen over de verduurzaming van je bedrijf?

Heb je vragen over duurzaamheid in je organisatie? Of wil je graag meer weten over de producten van De Vuilbak? Neem dan contact met ons op! Onze deskundige mensen staan je graag te woord en denken met je mee. Vul het contactformulier in of bel naar +32 2 318 46 89.