afval scheiden in de zorg

Kartonnen bekers sorteren

Wist je dat kartonnen bekers sorteren heel makkelijk is? Hoe? Simpel: met een speciale vuilbak voor bekers! Door de bekers apart te houden en gescheiden aan te leveren, kunnen ze perfect gerecycleerd worden. Zo’n speciale beker-vuilbak zet je centraal in de hal, in de kantine of in elke kantoorruimte. Handig!

Wat gebeurt er met gebruikte kartonnen bekers?

Wegwerpbekers in karton zijn uitstekend te recycleren. Gelukkig maar, want als ze in je organisatie beschikbaar zijn, gebruikt elke medewerker gemiddeld een drietal kartonnen bekers per dag.

Reken maar eens uit wat dat voor een heel bedrijf op jaarbasis betekent. Het zou natuurlijk zonde zijn om al die koffiebekertjes zomaar weg te gooien bij het restafval, want de kartonnen bekertjes kunnen perfect bij papier en karton. 

Apart inzamelen dus! Je afvalinzamelaar brengt de kartonnen bekers naar een afvalverwerker. Daar worden ze schoongemaakt en gerecycleerd als karton. Zo krijgt je koffiebeker een tweede leven.

Onze producten voor de afvalstroom Cups/Bekers

Twee keer winst

Papier en karton, en dus ook kartonnen bekers, zijn meermaals te recycleren. Door je koffiebekers te sorteren, red je heel wat bomen die dus niet gehakt moeten worden voor nieuw papier. Bovendien bespaar je jezelf veel geld, doordat je hoeveelheid restafval vermindert. Restafval is namelijk een dure afvalstroom, omdat het een zeer belastende afvalstroom is voor het milieu.

Restafval wordt immers verbrand in een verbrandingsoven. Daar wil je geen materialen ingooien die nog prima gerecycleerd hadden kunnen worden, toch? Alles wat je kan recycleren, brengt je organisatie weer een stapje verder op weg naar een circulaire economie.

Begin vandaag nog met de recyclage van kartonnen bekers

Om het je medewerkers zo makkelijk mogelijk te maken, is het handig om speciale vuilbakken op centrale plaatsen te zetten. Zo moeten mensen nooit ver lopen met hun bekertje en worden ze gestimuleerd om hun kartonnen bekers te sorteren.

Het is ideaal om te werken met modulaire vuilbakken. Deze hebben verschillende compartimenten voor diverse afvalstromen. Zo kan je bijvoorbeeld papieren koffiebekers, pmd-afval en restafval kwijt in één prullenbak.

De modulaire vuilbakken van De Vuilbak zijn heel flexibel. Meer weten of meteen je vuilbakken bestellen?

Andere afvalstromen